סיפורים מהקליניקה
סיפורים מהקליניקה
בדף זה יעלו הסיפורים מהקליניקה. אודות מגוון מטופלים (בעילום שם) מתחומי טיפול שונים – מטופלים אינדיבידואליים, זוגות, זוגות, רווקים ורווקות, משפחות וכד'. עקבו אחר דף זה והישארו מעודכנים.
סיפורים מהקליניקה – רווקות מאוחרת
לפני מס' חודשים פנה אלי בחור בן 41, רווק ואמר לי: "שמעתי שמי שמגיע אליך לטיפול מתחתן אחרי תקופה קצרה, האמת אני לא מאמין בטיפול הכל בסדר איתי אבל אין לי מה להפסיד".
כבר בתחילת הקשר איתו הבחנתי שהבחור סובל מהפרעת קשב וריכוז קשה, לא רק שחשבתי שבמצב זה הטיפול בו לא יהיה יעיל, גם היה לי ברור למה הוא מתקשה ליצור קשר עם בחורות ולמה קשרים שהוא יוצר מסתיימים אחרי זמן קצר. התניתי איתו התחלת טיפול בפניה שלו לנוירולוג ואבחון מצב ההפרעות קשב וריכוז שלו. הבחור אכן אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז קשה, הומלץ לו לטפל בכדורים בהפרעה, הוא חשש מאוד ובעידודי החל לקחת את הכדורים, תוך תקופה קצרה ביותר הכרתי בחור אחר לגמרי, כל היופי והעושר שבו החל לצאת, התפקודים שלו בכל שטחי חייו נסקו פלאים ובתחום הזוגי הוא החל קשר עם בחורה, ולראשונה בחייו קשר זה נמשך כבר מס' חודשים. אני מלווה אותו בקשר והוא מאושר ומלא חיוניות. השבוע הוא אמר לי: "פנינה אין לך מושג כמה סידרת לי את החיים". אני מאמינה שכל מי שמתקשה להגיע לזוגיות יש מאחורי זה את הסיפור המיוחד שלו ואני מאמינה ביכולותי המקצועית לאתר את הבעיה לפתור אותה ולהגיע לזוגיות מאושרת.
סיפורים מהקליניקה – הצעת נישואין
לאורי (שם בדוי) בסוף שנות ה- 30, היו הרבה ידידות בחייו והיו לו גם הרבה דייטים על מנת לבחור את האחת שאיתה ירצה לבנות את חייו. גם קשרים ארוכים שהיו לו, בסופו של דבר התפרקו. אורי כבר חשב שמשהו אולי לא בסדר איתו והוא מפספס משהו בדרך. לפני מספר חודשים הכיר אורי בחורה שאיתה הקשר זרם והתפתח בצורה טובה. הוא חשב שאיתה אולי יוכל לבנות את חייו, אך היו מספר נושאים שקשורים אליה ומספר נושאים שקשורים לביחד שלהם שהפריעו לו. אורי פנה אלי על מנת לבדוק את הדברים. בחנו ביחד כל אחד מהנושאים שאורי העלה, לאחר מס' מפגשים בודדים איתי אמר לי אורי, "הדברים נראים לי עכשיו לגמרי אחרת, בעזרתך קיבלתי עכשיו פרופורציות שונות לגמרי על הדברים. הנושאים שהפריעו לי שאיתם הגעתי אליך לגמרי לא מפריעים לי ואני הולך להציע לה נישואין". מזל טוב!
סיפורים מהקליניקה – זוגיות לאורך זמן
אופיר ונועה (שמות בדויים) נפגשו לראשונה בסוף כיתה יא' במחנה של תנועת הנוער. מאז לאורך 6 שנים בילו את רוב הזמן יחדיו כחברים. הם כבר סיימו את השירות הצבאי והחלו ללמוד לימודים גבוהים. חבריהם היו בטוחים שאופיר ונועה יתחתנו, זו רק שאלה של זמן. אך הם לא היו בטוחים בכך בכלל. הם חשבו שהבחירה שעשו בשנות העשרה לחייהם אינה מתאימה לחיים. אופיר ונועה נפרדו וחזרו לקשר מס' פעמים לאורך השנים, כשבכל פעם יוזמת הפרידה הייתה מצד אחר. הם פנו אלי לטיפול על מנת לבחון את חברותם ולקבל החלטה נכונה לחיים. המפגשים לא היו קלים והדמעות זרמו כמים. שני בני הזוג בעזרתי בחנו לעומק את מהות קשריהם, את הדומה והשונה המפריד ומחבר, ורק לאחר בדיקה מעמיקה ועניינית שנמשכה כחודשיים, כשיכלו לעשות את הבחירה מחדש ממקום בוגר מבין ואוהב ואחראי הם יכלו לקבל את ההחלטה שאכן הם נועדו זה לזו. אופיר ונועה החליטו להתחתן ובע"ה בעוד כחודשיים הם יבנו את ביתם המשותף.
מזל טוב!
סיפורים מהקליניקה – גירושים פרטיים ומיוחדים
גלית (שם בדוי) התאלמנה מבעלה שהיה עובד צה"ל לפני כ-16 שנים.
גלית אספה את כוחותיה להמשיך בחייה ולגדל את ששת ילדיהם המשותפים. היא לא חשבה כלל להתחתן בשנית. שנתיים לאחר שהתאלמנה ניכנס לחייה גבר גרוש שהבטיח לה תמיכה, משענת, והרבה אהבה. גלית שחיפשה כתף להישען עליה, נעתרה לבסוף לחיזוריו והם ערכו חופה וקידושין באופן פרטי, זאת על מנת שגלית לא תפסיד את הקצבה לה הייתה זכאית כאלמנת צה"ל.
לזוג נולדו 2 ילדים משותפים. מהר מאוד נוכחה גלית לדעת, שלא רק שלא תקבל מבעלה החדש כתף להישען עליה, היא תצטרך לתת לו את הכתף הרפויה שלה ובכל חודש להיפרד מסכומי כסף גדולים כדי להוציא אותו מחובות כבדים שצבר, מהלוואות שלקח ללא יכולת להחזירם, ומניסיונות לשקמו ולהעמידו על רגליו.
הקשר עם הבעל החדש העיק מאוד על חייה, הוא פגע בכלכלת ילדיה והיא הרגישה קלועה במבוי סתום ללא יכולת להיחלץ. הבעל החדש שמבחינתו נכנס למסגרת שסיפקה לו דיור כלכלה ותמיכה, לא הסכים להיפרד מכך ונהנה מן העובדה שקשה להתיר נישואין כאלו שנעשו באופן פרטי שכן הם אינם רשומים באופן רשמי כנשואים. גלית המשיכה את חייה עם הרבה עצב וקושי מתמשך, היא כרסה תחת עול החזקת הילדים והבית ולא ראתה מוצא ממצבה. בצר לה פנתה אל העו"ס במשרד הביטחון כדי שתפנה אותה לייעוץ וטיפול. במסגרת זו הופנתה אלי גלית.
גלית הגיעה במצב נפשי קשה מאוד מבולבלת ומיואשת. בשלב ראשון בררתי עם גלית מה היא בעצם רוצה. כשהיה לי ברור שגלית חד משמעית ברצונה להתגרש, הייתי חייבת להיות יצירתית במציאת פתרון לחלץ אותה מהנישואין הכושלים. בדרכנו עמדו 2 בעיות: מציאת מסגרת שלא דרך בית הדין שתשחרר אותה מכבליה (מכיוון שמדובר בנישואים פרטיים), וכיצד אצליח למנוע את רצונו של הבעל לסחוט אותה כספית ולהשתלט על רכושה ורכוש ילדיה.
במסגרת קשרי מצאתי לגלית הרכב דיינים הפועל מחוץ למסגרת בית הדין אשר היה מוכן לבצע את הגירושין ולדאוג שיופיעו רישומים על כך בבית הדין. הצענו לבעל לוותר לו על כל חובותיו כלפיה, ועל מזונות לילדיהם וכן הענקת סכום מסוים העיקר שתצא לחופשי וימנעו ממנה הוצאות נוספות בעתיד. הסכם בנושא זה נחתם במסגרת הענקת הגט. והגט המיוחל ניתן לאחר מריטת עצבים קשה רק במפגש השלישי שנקבע, שכן לשני המפגשים הראשונים הבעל לא הגיע. חיזקתי מאוד את גלית לקראת צעד זה , עודדתי את רוחה, דאגתי לסגור את כל הפתחים האפשריים וב"ה גלית יצאה לחופשי, מזל טוב.
סיפורים מהקליניקה – ההורים שנתקנאו בילדיהם
קיבלתי פניה טלפונית.
האישה שמעבר לקו הזדהתה בשמה הפרטי בלבד ואמרה שהיחסים והתקשורת בינה לבין בעלה מאוד מקשים על שניהם והם החליטו לטפל בכך, היא ביקשה שאקבע להם זמן לטיפול אצלי. כדרכי שאלתי אותה איך הגיע אלי. הגב' אמרה שקיבלו המלצות ומעדיפה לא לפרט. קבענו זמן לטיפול ושני בני הזוג הגיעו לקליניקה שלי.
בחלק הראשון של הפגישה, שאלתי דרך מי הופנו אלי (האמת שלא זכרתי שבשיחת הטלפון היא ביקשה לא לפרט) האישה הביטה בי במבט מבויש ואמרה: הזוג אלמוג (שם בדוי) שטופלו אצלך, זה הבן שלנו וכלתנו. אנחנו יודעים שהם פנו אליך בקשר לבעיות התקשורת ביניהם. ראינו את השינוי המשמעותי מקצה לקצה שחל ביחסים שלהם, הם מתנהגים כמו זוג מאוהבים בירח הדבש.
התקנאנו בהם והחלטנו שגם אנחנו רוצים!
סיפורים מהקליניקה – טיפול במתבגרת – מאי רצון לחיות לשמחת חיים
אוסנת (שם בדוי) הגיע אלי לטיפול לפני כשנה וחצי כשהייתה בת 16. הופנתה ע"י אימה ומורתה שהיו מודאגות מאוד מהירידה שחלה בתפקודה בכל התחומים, מתלמידה וחברה מצטיינת היא הפכה לנערה חסרת חיות בכל התנהלותה. הן אף חששו שהיא עלולה לפגוע בעצמה. בייחוד לאור העובדה שאחותה התאבדה בגיל הנעורים. אוסנת הרבתה להיעדר מביה"ס הרבתה לשכב בבית כשהשמיכה מעל ראשה. הזניחה את הלימודים והחיים החברתיים ושקעה במין דיכאון. התנהלותה בבית הייתה קצרת רוח ותובענית והיא הרגישה חסרת ערך.
התנהגותה של אוסנת מאפיינת לא מעט בני נוער מתבגרים אשר בשלב זה בחייהם נעשים מודעים לעצמם,הם מייחסים חשיבות ראשונה במעלה למקומם בחברה, הם מתייחסים לערך העצמי שלהם בעיקר על ידי השוואה לבני גילם. אוסנת שעד אותו שלב נחשבה לתלמידה מצטיינת וכיכבה בראש הסולם החברתי – לפתע נדחקה לאחור. העובדה שירדה בסולם הלימודי בבית הספר, השפיעה על מקומה החברתי ובהתאם על דימויה העצמי. היא החלה להרחיק עצמה מהחברה, הסתגרה ומכאן ההידרדרות הייתה מהירה.
אוסנת שרצתה מאוד להיחלץ מהמצב החדש אליו נקלעה, שיתפה פעולה. ראשית הבנה ומודעות למצבה הכניסו בה מוטיבציה לשינוי, נפגשנו מידי שבוע והתייחסנו לכל המישורים במקביל; הלימודי, החברתי והמשפחתי. בכל אחד מהתחומים לא היה פשוט, בתחום הלימודי גייסתי את מוריה לעזרה. בתחום החברתי גייסתי את חבריה ואף הזמנתי אותם למסגרת הטיפול, ובמשפחתה, כבת להורים גרושים ויחסים מורכבים עם אימה ואחיה, עירבתי את המשפחה כך שיתנו לה את המרחב שלה כמתבגרת ויכולת לממש עוד תחומי עניין בחיים שלה (כמו נגינה באורגן), ומתן מקום בטוח.
בימים אלו אוסנת עומדת לסיים כתה יא'. היא טיפסה ונמצאת בראש הסולם הלימודי. היא חברה מאוד מוערכת שחבריה מחפשים את קרבתה, ובבית היא קיבלה מקום של כבוד ואף מעבר לכך מתמודדת בבגרות מלאה עם התפקיד ההורי שהיא נאלצת למלא וזוכה להערכה רבה מהוריה ואחיה. אוסנת כיום מעריכה את עצמה ומרוצה ממקומה בכל התחומים.
סיפורים מהקליניקה – מהסכם גירושין לנישואים מאושרים
אורי וגילי (שמות בדויים) – זוג נשוי כ-18 שנים הורים ל-3 ילדים הופנו אלי לפני כ-4 חודשים ע"י עו"ד מגשרת שערכה עבורם הסכם גירושין.
ממש לפני חתימת ההסכם פנתה אליהם המגשרת ואמרה להם: עכשיו כשיש לכם כבר הסכם ערוך ומוכן לגירושין, תסתכלו אחורה ותבדקו, האם אתם בטוחים שהדבר שהיה ביניכם בתחילת הנישואין לא קיים? אני ממליצה לכם לפנות לטיפול למס' מפגשים לפני שאתם מפרקים את המשפחה.
בני הזוג החליטו לתת הזדמנות אחרונה והופנו אלי לטיפול. השבוע לאחר כ -4 חודשים שבהם בני הזוג עבדו באופן רציני ביותר, בהתערבותי, אני פניתי אליהם ואמרתי כי הגיע הזמן להפחית את תדירות המפגשים בדרך לסיום הטיפול המוצלח. בני הזוג הרוויחו זו את זה בחזרה וילדיהם הרוויחו אותם כהורים ומשפחה מאוחדת.